Toestellen
29 juni 2015 - Ron Smeets

Europese primeur: LG G4 Stylus nu in Griekenland te koop Grieken kunnen als eerste Europeanen de LG G4 Stylus kopen

Het land ligt overhoop, de banken en beurzen blijven er voorlopig dicht en het leeuwendeel van de Grieken heeft de afgelopen dagen de meeste pinautomaten leeg getrokken. Nee, ik ga het hier niet hebben over een eventueel Grexit en andere gevolgen van de crisis die woedt tussen het land van de feta en mavrodafni en de rest van de Europese Unie.

Mij viel vooral het bericht op dat LG uitgerekend Griekenland gekozen heeft als eerste Europese markt voor de G4 Stylus. Het toestel heeft lokaal een adviesprijs meegekregen van 259 euro en daarmee lijkt het er dus op dat de Koreanen de noodlijdende Grieken wel een beetje tegemoet komen. Die prijs geldt echter maar voor een week (op dit moment nog zes dagen). Een speciale aanbieding nu de banken dicht zijn? Ach, nu heb ik het toch weer over de crisis ;))

Nee, serieus, tijdens de lancering van de G4 Stylus gaf LG nog aan dat de adviesprijs van dat toestel 349 euro zou gaan bedragen. Dat het toestel in Griekenland nu met 90 euro korting verkocht wordt, ter introductie, is best een aardige aanbieding. Hopelijk doet LG dat straks in Nederland en België ook.

Voor de volledigheid nog even de specs van de LG G4 Stylus:
- Chipset: 1.2GHz Quad-Core (LTE) / 1.4GHz Octa-Core (3G)
- ŸDisplay: 5.7-inch HD IPS (258ppi)
- Geheugen: 1GB RAM / 8GB ROM / microSD
- Camera: Rear 13MP (LTE) or 8MP (3G) / Front 5MP
- Batterij: 3,000mAh (verwijderbaar)
- Besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop
- Formaat: 154.3 x 79.2 x 9.6mm
- Gewicht: 163g
- ŸNetwerk: LTE / 3G
- Connectiviteit Wi-Fi 802.11 a, b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
- ŸKleuren: Metallic Silver / Floral White
- ŸOverig: Stylus Pen / Laser Auto Focus / Gesture Shot / Glance View / Knock Code™

Bron (Grieks)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.