Geruchten
07 september 2011 - Ron Smeets

Europese prijskaartjes Nokia N9 tussen 550 en 620 Euro

Het is inmiddels wel duidelijk dat de Nokia N9 niet officieel naar Nederland gaat komen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het toestel, als hij in andere landen beschikbaar komt, ongetwijfeld via de parellel import (het 'grijze circuit') zijn weg naar Nederlandse Nokia en/of MeeGo fans zal weten te vinden.

Dan is het ook handig om te weten wat het toestel her en der gaat kosten. Hoewel Nokia zelf nog geen prijsindicatie voor de N9 bekendgemaakt heeft, duiken wel steeds vaker (pre-order) prijzen op. En die liggen vooralsnog tussen de 550 en 620 Euro.

Het goedkoopst, op dit moment en dus onbevestigd, is de Nokia N9 in Roemenië. Daar wordt hij in pre-order aangeboden voor 550 Euro. Noorwegen volgt kort daarachter met 570 Euro, zo zegt GSM Arena te hebben vernomen. In Duitsland biedt Amazon hem aan voor 620 Euro. Op zich zijn deze prijskaartjes wel te billijken voor een dergelijk high-end toestel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.