Geruchten
08 januari 2010 - Ron Smeets

Europese Nexus One heeft ook Multi-Touch?

Het is een gerucht dat momenteel nog door Google zelf ontkent wordt maar de Europese specs van de Google Nexus One zou wel degelijk voorzien zijn van Multi Touch bediening. Volgens Google zouden die exact gelijk zijn aan de Amerikaanse versie maar het Duitse Heise heeft al met een toestel kunnen spelen en daar werkte de Multi-Touch functie prima.

Precies hetzelfde gebeurde overigens ook met de Motorola Droid en zijn Europese variant de Milestone. Het Amerikaanse model heeft geen Multi-Touch terwijl de Europese versie dat wel ondersteunt.

Dit verschil in specificaties tussen de VS en Europa zal hoogstwaarschijnlijk alles te maken hebben met patenten. Technisch is er natuurlijk geen enkele belemmering om de Multi-Touch bediening ook in de Amerikaanse modellen van de Nexus One en de Motorola Droid in te bouwen (of te activeren).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.