Geruchten
27 maart 2007 - Ron Smeets

Europese iPhone naar Vodafone, Google Phone naar O2?

Dat schrijft de Engelse krant The Guardian in een artikel over de plannen van, of race tussen, Apple en Google die beiden van zins zijn om als nieuwe speler in de mobiele wereld hun toestellen op de Europese markt te introduceren.

De plannen van Apple zijn natuurlijk al langer bekend want de iPhone wordt eind dit jaar in de Europese winkels verwacht, zo meldde Apple zelf enkele maanden geleden al.

Apple zou op dit moment zelfs al met Vodafone aan de onderhandelingstafel zitten voor de exclusieve rechten om de iPhone in Europa vanaf eind dit jaar te kunnen gaan leveren.

Over de plannen van Google is nog veel onduidelijk. Eerder gingen al de geruchten over een op komst zijnde Smartphone met het Google merk. En die werden binnen enkele dagen door diverse Google bobo's zowel ontkend als bevestigd. Volgens de bronnen van The Guardian wordt er wel degelijk gewerkt aan de ontwikkeling van een Google GSM en heeft de Search gigant het team dat twee jaar geleden de SideKick zo populair maakte ingehuurd voor de introductie van het toestel.

Ook schrijft de Guardian dat Google al onderhandelt met mobiele providers in Europa om de 'GPhone' zoals die nu genoemd wordt, aan de man te gaan brengen. Telefonica (onder andere eigenaar van O2) wordt genoemd als de belangrijkste kanshebber.

De tijd zal het leren. . .Gerelateerde links:
De iPhone niet voor iedereen. . .
Aziatische Google bobo ontkent Google GSM
Spaanse CEO van Google bevestigt de Google Phone
Foto van de Google Phone?
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
Kwart van Amerikanen kan geen iPhone kopen
Cingular opent iPhone community
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.