Nieuws
12 december 2011 - Ron Smeets

EU schort goedkeuring Motorola-Google deal tijdelijk op

De overname van Motorola Mobillty door Google is bijna rond. De aandeelhouders waren al accoord en de afronding wacht nu nog op de goedkeuring van de diverse kartel waakhonden, wereldwijd. Daar hebben Google en Motorola Mobility, met dank aan de EU, nu wat vertraging in opgelopen.

De Europese Commissie die de overname bekijkt en moet goedkeuren heeft het proces daarvoor namelijk (tijdelijk) opgeschort.

Exacte details worden niet gegeven maar volgens de EU Commissie wacht men op enkele documenten die van wezenlijk belang zijn om de overname goed te kunnen beoordelen. Volgens Google zou het gaan om een routine kwestie. Aanvankelijk wilde Google de overname van Motorola Mobility nog dit jaar afronden. Of de vertraging die nu opgelopen wordt daarop van invloed zal zijn is nog niet bekend.

BronVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.