Nieuws
28 januari 2012 - Ron Smeets

EU geeft groen licht voor Ericsson uitkoop door Sony

De definitieve uitvoeering van de uitkoop van Ericsson door Sony is donderdag een stap dichterbij gekomen. De Europese Commissie heeft namelijk groen licht gegeven voor de overname van Ericsson's aandeel in Sony Ericsson door Sony.

De voorgenomen uitkoop van Ericsson werd in oktober (2011) aangekondigd. Formeel moet een dergelijke overname van aandelen dus goedgekeurd worden door de diverse kartel waakhonden.

Hoewel er geen problemen verwacht werden is de goedkeuring door de EU wel een stap dichterbij de finalisering van de deal. Tijdens de CES werden de eerste Sony smartphones (zonder Ericsson dus) al officieel gepresenteerd. Daarbij zat wel nog een disclaimer waarin de fabrikant meldde dat de release van de betreffende toestellen onder het Sony merknaam nog afhankelijk was van de goedkeuring door de kartel waakhonden. De prototypes van de toestellen droegen op de CES ook nog allemaal gewoon het Sony Ericsson logo (foto hieronder).

Via: Reuters (eerste alinea)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.