Entertainment
30 juni 2005 - Ron Smeets

Etch-A-Sketch voor de GSM

De oudere jongeren onder ons zullen er ongetwijffeld vroeger ook mee gespeeld hebben: het Etch-A-Sketch teken-tablet.

Orange komt binnenkort voor haar Engelse abonnees in samenwerking met IN-FUSIO met een mobiele versie van het tekenspel op de markt.

Nieuw is dat de speler nu ook tekeningen kan opslaan. Iets dat met de 'analoge' versie natuurlijk niet mogelijk was. Leuk detail is dat het principe van ff schudden om de tekening te wissen ook bij de mobiele versie zo werkt. Door de 0-toets van je GSM in te toetsen wordt de tekening gewist terwijl de trilstand van je toestel geactiveerd wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.