Nieuws
02 maart 2012 - Marc Wielaert

Essentiële update Lumia 800 op komst

Goed nieuws voor de huidige en toekomstige bezitters van de Lumia 800: naar verluidt kunnen we op korte termijn een belangrijke update tegemoet zien. Als de blogger achter MobileTechWorld het bij het goede eind heeft, behoren onder andere de problemen met de accu en de camera binnenkort tot het verleden. Als de eerdere berichten over updates samenvallen met deze, ziet de toekomst er vrolijk uit voor de Lumia 800. 

Het gaat om de PR1.2 update met als firmwarenummer
1600.2487.8107.12070
Op dit moment is de meest recente versie
1600.2483.8106.11500

Of die update direct ook de updates biedt waar ik vanuit Barcelona al over schreef (o.a. offline navigatie, tethering, Nokia Transport en Reading), is niet duidelijk. Ik kreeg de kans niet om de laatste softwareversie te controleren. Maar ook daar kreeg ik te horen dat de updates die ik er zag al "zeer binnenkort" zouden worden uitgerold, dus ik heb goede hoop.

Wat biedt de update volgens de aankondiging op MobileTechWorld? Het allerbelangrijkste is dat het accuprobleem moet zijn opgelost, net als de automatische witbalans in de camera - twee problemen die ik zelf als de belangrijkste kritiekpunten op het toestel heb.

Verder moet de headset bij het beluisteren van muziek beduidend meer laag bieden dan op dit moment het geval is. De backlights achter de menutoetsen moeten tijdens de bediening verlicht blijven ook als de helderheid op de laagste stand staat. En de "Diagnostic" app moet zijn verbeterd. 

Wanneer de update exact beschikbaar komt weet de bron niet te melden. Als gezegd meldden de Nokia medewerkers ook in Barcelona al dat het "zeer binnenkort" zou zijn. Bovendien heb ik vanuit het Nederlandse PR-bureau van Nokia al de belofte dat ook de offline navigatie in ieder geval nog dit kwartaal beschikbaar komt. Daarom reken ik nog op deze maand voor deze cruciale updates...

Over de auteur: Marc Wielaert