Toestellen
03 april 2009 - Martijn Derks

Ervaringen: iPhone 3G T-Mobile reparatie

Het is al langer bekend dat een iPhone 3G haarscheurtjes kan hebben. Mijn iPhone 3G heeft sinds twee maanden  twee kleine haarscheurtjes aan de achterzijde bij de dock aansluiting. En diverse kleine aan de zijkant zoals op de foto hiernaast. Verderop wat foto's van mijn toestel.

Naar  aanleiding van de uitzendig van Kassa onlangs dacht ik, laat ik me ook maar melden om mijn iPhone 3G te laten repareren o mdat T-Mobile immers geen goed product heeft geleverd. Ik zal op Mobile Cowboys bijhouden hoe door T-Mobile de zaak afgehandeld gaat worden, ben benieuwd. Voor deel 1...

  Stap 1:

  Afgelopen zaterdag 29 maart heb ik me middels een e-mail aan Kassa bekend gemaakt als bezitter van een iPhone 3G met haarscheurtjes. Hieronder foto's van mijn toestel.

  Stap 2:

  Gisteren, donderdag 2 april ben ik gebeld door een vriendelijk meneer van T-Mobile. Deze man vroeg me of ik inderdaad het probleem via Kassa kenbaar had gemaakt. En of de haarscheurtjes voelbaar zijn. Deze vraag is overbodig omdat men een deugdelijk apparaat dient te leveren. Als T-Mobile een vermoeden heeft dat de telefoon val of stootschade heeft moeten zij dit aantonen. Ik als consument hoef helemaal niet aan te tonen dat de schade niet door vallen of stoten komt. De gehele procedure zou volgens de man niet langer dan 10 dagen duren.

  Stap 3:

  Vandaag, Vrijdag 3 april ontving ik een enveloppe met daarin een kartonnen enveloppe met bubbeltje plastic en een gefrankeerde (2x €0.88) retourenveloppe wederom met bubbeltje plastic. Onverzekerd moet ik deze versturen, als het toestel maar niet zoekt raakt. En als dat gebeurt wie stel ik dan aansprakelijk?  Verder een brief met uitleg over de procedure en een formulier waar ik de klacht op moet vermelden. Het geheel moet ik verzenden naar Solid Vision in Rijswijk. Hieronder een foto van het geheel.

   Stap4:

   Ik ga mijn iPhone 3G maandag 6 april,  a.s. verzenden. Als ik meer nieuws heb horen jullie weer van mij. Nu maar hopen dat de zaak is afgehandeld voordat ik op vakantie ga?

   Over de auteur: Martijn Derks