Nieuws
04 december 2012 - Ron Smeets

Ericsson wil US importverbod op Samsung's; of toch niet?

Ericsson heeft een tijdje geleden besloten om Samsung voor de rechter te dagen inzake, jullie raden het al, vermeende patentschending van de Koreaanse fabrikant.

In een vervolg op deze nog lopende zaak heeft de Zweedse telecom leverancier nu ook een verzoek ingediend voor een Amerikaanse importproduct van Samsung producten.

Ze zeggen er wel meteen bij dat zo'n verbod niet het uiteindelijke doel is maar dat ze het puur indienen om Samsung er (sneller) toe te bewegen een licentie overeenkomst met Ericsson, betreffende de 'geschonde patenten', af te sluiten.

Natuurlijk is dit niet geheel nieuw. Onlangs nam Nokia een vergelijkbare stap in een zaak tegen RIM, maar wel pas nádat de rechter besloten had dat RIM inderdaad in overtreding was. Misschien had Ericsson er goed aan gedaan daar ook even op te wachten. Nu heeft het wel heel erg hoog 'show me the money!' gehalte ;-)

Samsung lijkt (wel) eerst de rechtzaak af te wachten. De Koreanen bereiden op dit moment hun verdediging voor. Volgens Samsung heeft Ericsson de prijzen, voor bestaande, patent-licenties ook fors verhoogd. Wat zei ik ook alweer over 'the money'? ;-))))

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.