Entertainment
15 november 2007 - Ron Smeets

Ericsson R380 terug bij Sony Ericsson?

Als we de afbeeldingen op de Poolse site van Sony Ericsson mogen geloven dan komt de Zweeds-Japanse toestelmaker binnenkort met een nieuwe, oude, Smartphone op de markt, de R380e.

De ietwat oudere (ahum) GSM gebruikers onder ons kunnen zich ongetwijfeld de Ericsson R380 nog herinneren (foto helemaal onderaan), een van de eerste GSM’s waar je ook mee kon Emailen, ‘Wappen’ en je agenda bijhouden.

Helaas stonden er op de Poolse SE-site geen afbeeldingen van de ‘nieuwe’ R380e dus we kunnen niet met 100% zekerheid zeggen of het hier echt gaat om een revival van oude glorie ;-)

De beschrijving van het toestel die gegeven wordt doet overigens wel sterk denken aan de oude R380. Zelfs het taalgebruik is erg jaren 90, vandaar dat ik het ook bewust NIET vertaald heb. Persoonlijk denk ik aan een geslaagde practical joke van de Poolse webmaster van Sony Ericsson.

“The Ericsson R380e is a combined mobile phone and organizer. It is a total solution for mobile communication, including telephony, e-mail, concatenated SMS and WAP 1.2.1.

It has a large touchscreen for maximum comfort and ease of use. When writing, you can use the R380e handwriting recognition feature or an on-screen standard keyboard. The R380e can store details about hundreds of contacts and the effective R380e calendar is all you need to organize your life. The R380e calendar, contacts and other features can be synchronized with similar PC applications.”

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.