Nieuws
04 februari 2008 - Mark

Ericsson heeft interesse in Motorola

Enkele dagen geleden liet Motorola in een verklaring voor haar aandeelhouders en investeerders duidelijk doorschemeren dat de optie om de Mobiele telefoontak van het bedrijf te verkopen serieus overwogen wordt.

Dit weekend heeft de grote baas van Ericsson al gereageerd tijdens een investeerders conferentie door te zeggen dat de Zweeds telecomgigant wel oren heeft naar een eventuele overname van dat onderdeel van Motorola.

Ik ga ervan uit dat Svanberg doelt op een overname van Motorola door de mobiele toestel tak van het Zweedse bedrijf, Sony-Ericsson.

Carl-Henric Svanberg zei dat Ericsson weliswaar voorzichtigheid zou betrachten bij het nemen van een dergelijke beslissing maar men is wel degelijk geïnteresseerd mocht Motorola daadwerkelijk besluiten haar mobiele telefoon divisie te verkopen.

Als het zover zou komen dan wordt Sony Ericsson in één klap de grootste concurrent voor de huidige marktleider, Nokia. Indien Motorola (13%) en Sony Ericsson (22%) één worden dan heeft de nieuwe onderneming een gezamenlijk marktaandeel van 35% en dat is nog maar 5% minder dan de Finnen.

Volgende week zijn ze allemaal in Barcelona. Misschien dat de onderhandelingen tussen Motorola en Ericsson daar vorm zullen krijgen. Ik wacht met spanning deze ontwikkelingen af.

Via: IntoMobileGerelateerde links:
'Hello Moto' wordt Goodbye Moto ?!
Analist voorspelt einde Motorola als toestelfabrikant
Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown
Neemt (Sony) Ericsson Motorola over?
Palm te koop?
Over de auteur: Mark