Nieuws
07 april 2006 - Ron Smeets

Ericsson experimenteert met 28Mbit/s HSDPA

Zo kunnen de diverse mobiele netwerkoperators en –ontwikkelaars natuurlijk nog wel even doorgaan.

We hebben net de 3.6 Megabit HSDPA test van Samsung gezien op de CeBIT van nog geen maand geleden, kort geleden gevolgd door de verhalen over de 7 Megabit HSDPA testen van Nortel en Qualcomm tijdens de CTIA.

Nu claimt Ericsson dus een werkende opstelling met een 28 Megabit HSDPA verbinding te hebben ontwikkeld. Voor het gemak slaan ze de ‘logische’ stap van 14Mbit/s maar even over.

Leuk, al die testjes, maar wellicht dat ze meer tijd kunnen steken in de uitrol van mobiele breedband netwerken, dan kunnen we er allemaal van mee profiteren. En weten deze ‘heren ontwikkelaars’ überhaupt al van de 4G netwerken met Gigabit snelheden waarover ze in Japan al bijna een jaar praten en die ze daar inmiddels ook al aan het ontwikkelen en testen zijn?

Enfin, als ze nog even doorgaan dat kunnen we straks sneller internetten, welliswaar voor heel wat meer euro’s per maand, met onze gemiddelde smartphone dan met de xDSL en Kabel verbindingen van KPN, XS4All, @Home etc.Gerelateerde links:
Succesvolle 7.2Mbit/s HSDPA test van Nortel
Brede Europese HSDPA uitrol nog in 2006
Samsung demonstreert HSDPA op nieuw toestel
Mobiel internetten met 3.6Mbit per seconde
UMTS Turbo GSM's van Samsung op CES
Succesvolle HSDPA test van T-Mobile
Nokia HSDPA technologie naar Nederland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.