Nieuws
24 april 2009 - Ron Smeets

Ericsson bereid om extra te investeren in Sony Ericsson

Het lijkt er nu toch echt op dat de geruchten over een eventuele scheiding tussen Sony en Ericsson definitief  in de prullenmand gegooid kunnen worden.

Voorafgaand aan de algemene aandeelhoudersvergadering van Ericsson heeft topman Carl-Henric Svanberg (foto) tegenover journalisten namelijk verklaard dat Ericsson eventueel bereid is om extra geld te pompen in de verliesgevende joint venture, mocht dat nodig blijken te zijn.

"De participatie in Sony Ericsson is belangrijk voor Ericsson. Het geeft ons namelijk een goed inzicht in wat de eindgebruikers van mobiele telefoons willen zodat wij onze telecom oplossingen daarop weer kunnen afstemmen", aldus Svanberg.

Over de recente berichten dat providers binnen Europa hun mobiele netwerken met elkaar willen gaan delen maakt Svanberg zich vooralsnog geen zorgen. "Dat heeft geen invloed op onze dienstverlening. Als operators elkaars netwerk gaan delen dan zullen die netwerken toch ook weer geschikt gemaakt worden om meer bel-capaciteit te leveren. De grote winst die de operators maken bij het delen van netwerken is de besparing op de kosten voor masten, stroomvoorziening, bekanbeling en de grond waarop die masten geplaatst worden."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.