Nieuws
28 mei 2008 - Bas van den Beld

Eric Schmidt: “mobiel internet wordt groter dan het web”

De meest logische plek waar in de nabije toekomst veel advertenties verkocht zullen gaan worden is het mobiele internet. Dat verklaart Google CEO Eric Schmidt in een interview in de Frankfurter Allgemeine.

Schmidt wijst hierbij op de hoeveelheid mobiele telefoons die er momenteel in omloop zijn en het succes van de iPhone. Die heeft volgens hem de standaard gezet voor toestellen waar een sterke webbrowser op kan draaien. Nokia, Blackberry en anderen zullen daarin snel volgen.

Omdat telefoons ‘persoonlijk’ zijn kan er volgens Schmidt ook meer persoonlijk getarged worden via de telefoon, waarmee de waarde van de advertenties enorm zullen stijgen.

In het interview gaat Schmidt verder in op de mobiele dienst Android en de investering die Google heeft gedaan in het Wimax-netwerk. Schmidt geeft aan dat Google bang is dat de telecoms in de VS de netwerken zullen gaan ‘dichtgooien’. Door zelf te investeren houden ze het zelf in de hand. Het feit dat T-Mobile inmiddels heeft gekozen voor Yahoo in plaats van Google software is volgens Schmidt een puur zakelijke beslissing die niets te maken had met de kwaliteit van de software.

Lees het hele interview in de Frankfurter Allgemeine.Gerelateerde links:
Google: Mobile Webvertising wordt de nieuwe revolutie
Google is bezig met een nieuwe mobiele applicatie,
Eric Schmidt: 'Google Phone komt er niet'
Google: 'The future is in mobile phones'
Google CEO voorspelt gratis GSM in ruil voor advertenties
Over de auteur: Bas van den Beld