Nieuws
26 december 2007 - Ron Smeets

Ergonomisch toetsenbord ontwerp voor BlackBerries

Het is niet de eerste keer dat RIM met het idee speelt om de qwerty toetsenborden van BlackBerry toestellen anders vorm te geven zodat ze makkelijker te begruiken zijn.

Het nieuwste ontwerp voorziet in een dusdanige plaatsing van de toetsen waardoor de duimen op een natuurlijkere manier over het toetsenbord kunnen bewegen dan bij de huidige qwerty toetsenborden op BlackBerries en andere Smartphones.

Door de toetsen links en rechts van het midden diagonaal te plaatsen, zie de afbeelding hierboven, worden de toetsen makkelijker bereikbaar wanneer je ze met je duimen wilt bedienen.

Op zich geen slecht idee, maar dat gold ook voor enkele andere 'ergonomische' toetsenbord ontwerpen uit het verleden en die hebben de winkels uiteindelijk ook niet gehaald ;-)

Ik ben benieuwd of we dit ooit werkelijkheid zullen zien worden. . .Gerelateerde links:
Volgende BlackBerry met 'oprol keyboard'?
RIM speelt met driehoekig toetsenbord ontwerpen
Bluetooth mini keyboard voor mobieltjes
Toetsenbord BlackBerry Pearl valt uit elkaar
UMPC met uitklapbaar toetsenbord
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.