Nieuws
05 oktober 2007 - Ron Smeets

Er mag weer ge-SMS-t worden in Ethiopië

Toen in Juni 2005, midden in de verkiezingsstrijd, de oppositie met behulp van SMS campagnes er op een succesvolle manier in slaagde haar achterban te bereiken en mobiliseren besloot de Ethiopische regering SMS-en per direct te blokkeren.

Nu, ruim twee jaar later, wordt het SMSen pas weer vrijgegeven en op 14 spetember stuurde de Ethiopian Telecommunication Corporation, 's lands enige (mobiele) telco, heel toepasselijk het volgende SMSje naar al haar klanten om het nieuws bekend te maken.

"Wishing you a happy Ethiopian Millennium. And now the SMS service is launched"

Tegelijkertijd heeft Nokia van de gelegenheid gebruik gemaakt om een hele sloot aan, voornamelijk low-end, toestellen te lanceren, er van uit gaande dat veel Ethiopiërs de komende periode, nu weer ge-SMS-t mag worden, hun verouderde GSM zullen vernieuwen of, indien men er nog geen heeft, er eindelijk eentje zullen kopen.Gerelateerde links:
Chinese overheid bang voor gevolgen SMS
Nokia 2630 en 2760: plat, goedkoop en met camera
Mobiele Apartheid in Zuid Afrika
Mobieltjes beïnvloeden Afrika
Nokia mikt op emerging markets
Het mobiele leven in Afrika
De Nokia 1200 en 1208: GSM's voor de hele familie
Nokia 1650 en 2660 voor de kleine beurs
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.