Geruchten
11 oktober 2016 - Ron Smeets

Er komen wederom twee Galaxy S8 uitvoeringen Het is nog een gerucht, maar wel een hele voor de hand liggende

Nou, dit is toch wel een gerucht dat ik helemaal niet zag aankomen. Samsung zou werken aan de ontwikkeling van twee Galaxy S8 modellen. Na de Galaxy S6 en S6 Edge en de Galaxy S7 en S7 Edge komt dat natuurlijk als een donderslag bij heldere hemel. DUHHH!!! En hoe zouden die genoemd gaan worden dan? Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge? Of speculeer ik er nu maar wat op los? ;)

Maar goed, het is wel te verwachten dat na het Galaxy Note 7 debacle Samsung er alles aan gaat doen om de aandacht zo snel mogelijk naar de Galaxy S8 te verleggen. De geruchtenmolens rondom die toestellen zullen de komende weken wel een versnelling, of twee, opschakelen. En ik ben er van overtuigd dat Samsung, zonder dat ze dat aan de grote klok hangen, zelf ook wel wat duiten in de verschillende geruchtenzakjes gaat doen.

Er is de afgelopen weken al wat summiere, onbevestigde, informatie over de Galaxy S8 opgedoken. Dit nieuwe gerucht spreekt dus over twee uitvoeringen, beiden met een AMOLED scherm. De kleinere variant met een 5.1 inch 2K (QHD) versie en de grotere met een 5.5 inch 4K (3840 x 2160 pixels). Dat betekent dus wel dat als deze geruchten, en die over het verdwijnen van de randen en fysieke home button allemaal kloppen beide toestellen een stuk compacter worden.

Nieuw in dit gerucht is ook de informatie dat beide toestellen dit keer een gebogen (edge) scherm zouden krijgen. Dan is de logische naam die ik in gedachte had misschien toch nog aan verandering onderhevig. We zullen het wel zien.

Er wordt ook al iets geroepen over de processors van de nieuwe Galaxy's. Zoals te doen gebruikelijk gaat Samsung weer twee verschillende processors toepassen. Afhankelijk van de regio waar het toestel verkocht wordt zit er een Snapdragon 830 van Qualcomm of de eigen Exynos 8895 rekenchip in.

Behalve over de schermen en processor wordt ook gesproken over de toevoeging van een nieuwe spraak assistent die, net als bij de Google Pixel phones, beschikt over kunstmatige intelligentie (AI) en dus kan leren van de gewoontes, agenda en zoekopdrachten van de gebruiker. De Samsung variant van de Google Assistant zou Viv AI kunnen gaan heten. Die is natuurlijk ontwikkeld door Viv, het bedrijf dat onlangs door Samsung overgenomen werd en in het verleden mee ontwikkeld heeft aan Siri. De huidige S Voice assistent gaat uiteraard verdwijnen, mits deze geruchten kloppen.

De komende weken zullen ongetwijfeld meer geruchten en informatie over de Galaxy S8 opduiken. Laten we hopen dat het toestel uiteindelijk niet zo licht ontvlambaar blijkt te zijn als de Note 7. Ok, ok, dat is flauw, maar wel iets dat Samsung nog een tijdje zal achtervolgen... ook in de winkels.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.