Wearables
31 augustus 2016 - Ron Smeets

Er is nu ook Gorilla Glass voor smartwatches Corning wil de schermpjes van slimme horloges beter beschermen tegen krassen

Corning, de makers van Gorilla Glass, hebben nu ook een variant van de schier onbreekbare glasplaten voor smartwatches gemaakt; Gorilla Glass SR+.

Nu zal het natuurlijk maar weinig gebeuren dat een slim horloge, of andere wearable met display die om je pols zit, op de grond stuitert. Daarom is het wearable glas van Gorilla niet alleen goed bestand tegen breken maar toch vooral bedoeld om het display te beschermen tegen krassen. Al lopend met een smartwatch gebeurt het immers wel eens dat je ermee tegen een paaltje, deurpost of ander hard object 'slaat'. Het glas van een smartwatch zal dan, ook omdat het een veel kleiner oppervlak heeft niet zo snel breken maar er kunnen wel vervelende krassen ontstaan.

Volgens Corning is Golrilla Glass SR+ een alternatief voor het duurdere saffier glas dat veel gebruikt wordt in dure, traditionele, horloges. En het zou 70% beter beschermen tegen 'glasschade' dan de alternatieve materialen die tot dusver gebruikt worden in wearables.

Een bijkomend voordeel is dat het smartwatch Gorilla Glass volgens de fabrikant ook nog eens 25% minder licht reflecteert. Dat betekent dat het display beter af te lezen zal zijn in de zon. Nu moet ik wel zeggen dat de huidige smartwatches, zoals de Gear S2 en Apple Watch, daar al veel minder last van hebben dan de gemiddelde smartphone.

Onderstaande Infographic van Corning laat zien wat de verschillen zijn tussen de diverse Gorilla Glass types.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.