Nieuws
24 oktober 2014 - Ron Smeets

Er is een plek waar BlackBerry nog steeds heel populair is Hint: Er wonen en werken heel veel ambtenaren

Eind augustus schreef ik over het verloop in marktaandeel van de verschillende smartphone systemen tussen 2012 dn 2014. Daaruit bleek al dat BlackBerry's aandeel in de meeste landen op dit moment tussen de 0 en 2% schommelt.

Sinds de lancering van de BlackBerry Passport circuleren berichten dat het toestel, dat pas in een paar landen en online te koop is, vrijwel continu uitverkocht is. Of dat op korte termijn invloed heeft op BlackBerry's marktaandeel is een kwestie van afwachten, maar er is een plek waar de Canadese fabrikant nog altijd heel erg populair is.

Uit een enquete van The Hill blijkt namelijk dat in het regerigscentrum van de VS, Washiington DC, en dan in het bijzonder rondom Capitol Hill, maar liefst 28% van de overheidsmedewerkers een BlackBerry heeft. OK, het is geen land, en zelfs geen hele staat of stad, maar toch. Overigens kwam de iPhone wel als winnaar uit de bus. Zo'n 71% van alle ambtenaren en regeringsfunctionarissen hebben een Apple smartphone. Android blijkt met 9% martkaandeel daarentegen nauwelijks vat te krijgen op America's overheidsambtenaren.

En Windows Phone? er kon welgeteld 1 senator gevonden worden die een Microsoft smartphone gebruikt en dat ook als voorwaarde stelt voor haar stafleden. Althans, die verklaarden ook allemaal een Windows Phone te gebruiken. Bij de tablets is de hegomonie van Apple op Capitol Hill nog veel groter; 95% van de ondervraagden gebruikt namelijk een iPad.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.