Nieuws
11 juli 2007 - Ron Smeets

Enkele maanden vertraging voor Blyk

Oorspronkelijk was het de bedoeling, zo meldden de oprichters van Blyk bijna driekwart jaar geleden, dat de nieuwe MVNO gericht op jongeren tussen de 16 en 24 jaar, deze zomer in Engeland van start zou gaan.

Imiddels is duidelijk dat die start enkele maanden vertraging opgelopen heeft. Nu wordt oktober als mogelijke startdatum genoemd.

Volgens insiders is Blyk technisch nog niet klaar en zijn de problemen zo groot dat men op dit moment weer aan de 'tekentafel' zit. Of zoals de Engelsen dat zo treffend weten te verwoorden: 'Back to the drawing board'.

Blyk, zoals sommigen wellicht al weten, is niet zomaar een van de vele nieuwe MVNO's die jaarlijks het daglicht zien maar een met 'n bijzonder businessmodel.

Abonnees krijgen namelijk de mogelijkheid om hun belminuten en sms verkeer af te reken door mobiele advertenties te bekijken en luisteren.Gerelateerde links:
Gratis bellen in ruil voor mobiele advertenties
Gratis bellen met Blyk in ruil voor advertenties
Adverteren op de mobiele telefoon in de VS wel acceptabel
Je mobiele telefoonrekening betalen met advertenties
Gratis mobiel gamen in ruil voor advertenties
Google CEO voorspelt gratis GSM in ruil voor advertenties
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.