Entertainment
27 mei 2011 - Ron Smeets

Engelsman aangehouden met twee mobieltjes achter het stuur

Zo'n tien dagen geleden is op de A47 in Blofield, Engeland, een automobilist aangehouden omdat hij tijdens het autorijden gelijktijdig met twee mobieltjes aan het bellen en SMS'en was.

De goede man had een toestel tussen zijn oor en schouder geklemd waarmee hij aan het bellen was terwijl hij zijn tweede toestel in zijn handen hield om een SMS'je te tikken. Om het allemaal, voor hem zelf, nog wat erger te maken was ook zijn auto niet verzekerd.

De man in kwestie is aangehouden en zijn auto werd in beslaggenomen. Hij wacht nu, thuis, op zijn dagvaarding om voor de rechter te komen uitleggen waarom hij twee mobieltjes gebruikte tijdens het rijden in een onverzekerde auto. Tsja, dan ben je, ook in Engeland, volgens mij wel goed de Sjaak ;-) Alhoewel, het boetebedrag voor mobiel bellen tijdens het rijden is aan de overkant van de Noordzee met 60 pond (69 euro) nog wel een stuk voordeliger dan bij ons. Hier kost dit 180 euro op dit moment, volgens mij, maar ik spreek, gelukkig, nog niet uit ervaring ;-) De vraag is natuurlijk of de Engelse rechter de man twee keer 60 pond laat betalen, naast de boete voor het onverzekerd rijden en een aantal 'punten' op zijn rijbewijs.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.