Nieuws
11 september 2006 - Ron Smeets

Engelsen willen legalisering GSM stoorzenders

Tot nu toe zijn de zogenaamde 'jammers' voor het blokkeren van mobiele netwerken illegaal in Engeland.

In de rest van de wereld worden deze stoorzenders vaak al ingezet in ziekenhuizen, theaters en andere (openbare) gelegenheden waar mobiel bellen verboden is.

Een recent onderzoek onder 1000 Londense theaterbezoekers wees uit dat 72% van hen voorstander is van het gebruik van GSM stoorzenders op plekken waar rinkelende telefoons niet gewenst zijn.

Bovendien vond 82% van de ondervraagde theatergangers dat de theaters te weinig doen om de overlast van mobiele telefoons tijdens voorstellingen te voorkomen.Gerelateerde links:
CellScan vindt actieve GSM's
Portable GSM stoorzender
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
Naar het theater? GSM in de garderobe!
Camphone jamming
GSM stoorzenders in Indiase gevangenissen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.