Nieuws
08 november 2005 - Ron Smeets

Engelsen niet geinteresseerd in Mobile TV

Na alle positieve berichten over videocontent en TV zenders die nu en in de nabije toekomst mobiel beschikbaar worden mogen we de resultaten van een Brits onderzoek toch wel als een flinke domper zien voor deze markt.

Entertainment Media Research heeft daar namenlijk onderzoek gedaan onder 1500 consumenten die allemaal regelmatig TV of een film kijken. Van de ondervraagden zegt 70% dat ze absoluut geen behoefte hebben aan mobiele TV en ook niet van plan zijn TV op hun GSM te kijken, aldus The Guardian.

Daarentegen roept 45% dat ze wel heil zien in TV kijken op hun PC, als afleiding tijdens het surfen of emailen. Daarbij plaatst eenderde van de deze groep TV kijken op de PC in hetzelfde rijtje als MSN-en. Leuk als afleiding op de achtergrond.

De toekomst zal moeten uitwijzen of Mobiele TV een succes wordt. Al maanden wisselen positieve en negaieve geluiden over TV kijken op een GSM elkaar met regelmaat af, zoals ook hieronder te zien is.Gerelateerde links:
19 Sky TV zenders in 2006 bij Vodafone UK
Mobiele TV hot in de VS
Initiatiefnemers Mobiele TV weten het nog niet
Big Brother via Vodafone Live!
Mobiele aanbieders bundelen krachten in Mobile TV pilot
Weinig animo voor mobiele TV in VS
Camphone gebruikt voor Live TV uitzending
Eurosport live op Vodafone Live!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.