Nieuws
20 september 2007 - Ron Smeets

Engelsen het meest verslaafd aan SMS

Volgens een onderzoek dat door de Guardian gepubliceerd werd versturen de Engelsen van alle Europeanen gemiddeld de meeste SMSjes per maand: 100.

Ter vergelijk, de gemiddelde Duitse mobiele beller stuurt 65 SMSjes per maand terwijl een Amerikaan het al bij 32 voor gezien houdt.

In totaal werden wereldwijd 10.000 mobiele gebruikers gevraagd naar hun belgedrag door mediabureau Universal McCann.

Het Engelse SMS-gedrag heeft ook zijn weerslag op het belgedrag. Gemiddeld voert een Engelsman / vrouw 76 mobiele gesprekken per maand terwijl dat aantal bij de Russische en Griekse mobiele bellers op 137 ligt.Gerelateerde links:
SMS Game met ruim 2 mln SMSjes
Meer dan 300 miljard Chinese SMSjes
In 2010 sturen we 2.300.000.000.000 SMSjes
Ruim 3.8 miljoen SMSjes per dag
Weer meer nieuwjaars SMSjes verzonden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.