Nieuws
05 mei 2006 - Ron Smeets

Engelse VoIP oplossing voor PSP en DS op komst?

Zowel de PSP van Sony als de Nintendo DS hebben WiFi, een microfoon, speakers en een aansluiting voor een headset aan boord, maar beide portable gameconsoles ontberen de juiste software om ermee te kunnen VoIP-en.

Volgens het Engelse magazine T3 is VoIP provider Vonage echter vergevorderd met de voorbereidingen voor de uitrol van een VoIP oplossing voor zowel de DS als de PSP. Voor wat betreft deze laatste is het niet de eerste keer dat VoIP ter sprake komt.

We moeten er duidelijk bij zeggen dat het hier nog om een gerucht gaat, maar als het waar blijkt dat is dat zowel voor Vonage als voor Sony en Nintendo natuurlijk een manier om relatief eenvoudig meer klanten te werven.Gerelateerde links:
Van VoIP naar GSM via de VoiceBlue
WiFi VoIP GSM van Cell Wireless op komst
Microsoft met VoIP via WiFi smartphones?
Muis en VoIP telefoon in een
Nieuwe PSP gadgets gepresenteerd
Nintendo Mobile op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.