Nieuws
26 januari 2006 - Ron Smeets

Engelse 'Opta' duikt ook in roaming tarieven

Het is alweer een tijdje relatief stil rond de discussie over de hoge roaming tarieven die veel (Europese) Telco's in rekening brengen bij hun klanten.

Enkele maanden geleden nog meldden wij dat de Europese Commissie voor het eind van 2005 een website online zou zetten waarop iedereen duidelijk kon nagaan welke tarieven de diverse Telco's hanteren voor het bellen en gebeld worden in het buitenland, maar tot nu toe lijkt daar nog niets van terecht gekomen te zijn.

Inmiddels heeft de Engelse 'Opta', Ofcom, zich ook in deze discussie gemengd door daar zelf een onderzoek naar de roaming tarieven te starten en de hoop uit te spreken dat de diverse Europese Telecom 'waakhonden' zich verenigen en samen met de EU gaan zorgen voor eerlijke en reële tarieven.Gerelateerde links:
Europese website over roaming kosten
Wa' kos da'? Mobiel bellen in het buitenland
SIMple goedkoop bellen op vakantie
Opta hekelt hoge tarieven
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.