Toestellen
08 oktober 2007 - Mark

Engelse operators laten de N81 links liggen

Nokia ondervindt in Engeland, nog voordat het toestel officieel in de winkels zal liggen al problemen met de verkoop van haar nieuwste multimedia phone, de N81.

Drie operators, T-Mobile, 3 UK en O2, hebben namelijk besloten het toestel niet in hun assortiment van toestellen die in combinatie met een abonnement een stuk goedkoper aangeboden worden op te nemen.

De N81 maakt namelijk gebruik van Nokia's eigen muziek- en games download service en dat kunnen de operators, die zelf vergelijkbare betaalde diensten aanbieden, maar moeilijk verkroppen. Daarom wordt het toestel dus niet opgenomen in het assortiment van de betreffende providers voor de komende feestdagen.

Dit betekent niet dat de N81 helemaal niet te koop zal zijn. Andere, onafhankelijke, telefoonwinkels zoals de Carphone Warehouse en Phones 4 U zullen de N81 wel gaan verkopen, maar dan wel voor de volle prijs omdat een combo-deal met abonnement dus niet kan worden aangeboden.

Het is nog niet bekend of operators in andere landen, zoals hier in Nederland of België, hetzelfde standpunt in gaan nemen maar de kans is natuurlijk groot dat Orange en T-Mobile (sinds kort één bedrijf) zich in ieder geval achter hun Engelse collega's zullen scharen.Gerelateerde links:
Uitgebreide video preview van de N81
Fifa 07 demo op de N81 'N-Gage'
Nokia N81 fotoshoot
N81 heeft Navi Wheel
5 nieuwe toestellen van Nokia
Foto's van de Nokia N81
Over de auteur: Mark