Nieuws
29 juni 2005 - Ron Smeets

Engelse jeugd wil GSM niet kwijt

Een onderzoek van Enpocket in de UK heeft aangetoond dat de meeste jongeren tussen 18 en 24 liever de TV, Radio of Internet aansluiting opzeggen dan hun GSM.

Het onderzoek stelde de vraag welk 'medium' absoluut niet zou willen missen. Van alle jongeren koos 30% voor de GSM, 28% voor TV en 15% voor internet. Opvallend, of juist niet, was dat nog geen 10% kiest voor de gedrukte media zoals kranten en tijdschriften.

Bij de ouderen die aan het onderzoek meededen stond de TV op de eerste plaats met 31%, gevolgd door de GSM met 19 % en de Radio met 16%. Bij deze doelgroep kwamen de bedrukte media er iets minder bekaaid van af met 10% voor de kranten en 5% voor de tijdschriften.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.