Nieuws
29 november 2007 - Ron Smeets

Engelse iPhone in het slop door ontvangstproblemen

Al enkele dagen doen diverse berichten de ronde over ontvangstproblemen van de iPhone in Engeland. En dan boedel ik niet de 'commerciele ontvangst' van het toestel dat drie weken geleden in de verkoop ging.

Schijnbaar is de Engelse iPhone in combinatie met het O2 netwerk geen gelukkige combinatie. Veel kopers klagen over slecht tot geen bereik op plaatsen waar ze met andere toestellen (op hetzelfde netwerk) geen problemen hebben.

De vraag is nu natuurlijk waar dit aan ligt. Er wordt veel gespeculeerd over de oorzaken, varierend van hard- of software fouten in de iPhone zelf, de accu of problemen met de 900MHz frequentieband van het O2 netwerk.

De echte oorzaak zal ongetwijfeld boven water komen, maar op dit moment ondervinden Apple en O2 wel de negatieve gevolgen van de problemen. De verkoop van de iPhone in Engeland is, sinds een redelijk succesvol verlopen eerste weekend, behoorlijk in het slop geraakt.

Werden er de het eerste weekend nog ruim 10.000 toestellen geactiveerd, nu is dat aantal opgelopen tot een schamele 26.500, ofwel gemiddeld nog geen 1000 toestellen per dag.Gerelateerde links:
iPhone in Engeland ook redelijk succesvol
O2 verkoopt enkele tienduizenden iPhones in Engeland
De eerste Engelse iPhone klant
Touchscreen problemen iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.