Nieuws
16 juli 2008 - Ron Smeets

Engelse hands-on bellers maximaal 14 jaar de cel in

Dat noem ik nog eens optreden tegen hands-on bellers in het verkeer. Natuurlijk krijgen de Engelse automobilisten deze straf in de toekomst niet zomaar opgelegd.

Indien een bestuurder een dodelijk ongeval veroorzaakt terwijl hij aan het (hands-on) bellen of SMS-en is dan gelden in Engeland voortaan dezelfde straffen als voor het plegen van eenzelfde vergrijp wanneer men onder invloed van drank of drugs verkeert.

Dit betekent dus dat de minimale straf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval tijdens het hands-on bellen of SMS-en vanaf nu vier tot zeven jaar cel is. Wanneer er nog andere oorzaken meespelen zoals roekeloos rijden, doorrijden na het ongeval of eerdere vergelijkbare veroordelingen, dan kan de straf oplopen tot maximaal 14 jaar cel.

Da's best straf voor het oppaken van je mobieltje of het lezen van een SMSje achter het stuur. Van de andere kant geven dit soort berichten natuurlijk voldoende aanleiding om hard op te treden tegen dergelijke bestuurders.Gerelateerde links:
Website tegen mobiel bellen in de auto.
Tiener SMS't tijdens het rijden: 5 doden
Senator die bellen in de auto wilde verbieden crashed...
Intensievere controle op hands-on bellen in verkeer
Bellen tijdens het fietsen kost 250 dollar in de VS
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.