Nieuws
03 oktober 2006 - Redactie MobileCowboys

Engelse consument eist meer WiFi hotspots

De Engelse consument eist meer WiFi hotspots, zo melden YouGov en T-Mobile UK in een gezamenlijk gepubliceerd rapport.

WiFi gebruikers willen onderweg meer mogelijkheden om online te gaan, met de trein als eerst genoemde lokatie. Daarnaast wordt door 37% van de respondenten "winkelcentrum" genoemd; dat zijn mogelijk de echtgenoten van shoppende vrouwen, dus rustig met een PDA op een bankje willen kunnen surfen? Verder worden parken en metro veel genoemd als gewenste hotspots. Zelfs het strand is populair, ondanks de felle zon en het risico van zand in je keyboard. Van de reeds bestaande hotspots blijkt de top3 voor de hand liggend: hotels, coffeeshops en vliegvelden.

Het onderzoek toont ook aan dat WiFi toch wel significant populairder is geworden, tegen de scepsis van de afgelopen jaren in. Het meest genoemde argument van respondenten is de wens om in controle te blijven van zowel zakelijk als privé leven, waarbij breedband connectivity kennelijk voorwaarde is.

Ik herken dat wel... Alhoewel ik niet akkoord ga met de stelling van 45% van de deelnemers, dat WiFi toegang heeft geleid tot een betere balans tussen werk en privé!Gerelateerde links:
WiFi in het wild. . .
San Francisco kiest voor Google WiFi
De slechtste WiFi Hotel(keten)s
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
WiFi in de bus
Nu ook WiFi in Central Park
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl