Entertainment
06 oktober 2006 - Ron Smeets

Engelse automobilisten bellen steeds vaker handsfree

Dat is natuurlijk een goede zaak, maar de reden waarom steeds meer bestuurders hun GSM gebruik maken van headsets en andere handsfree oplossingen is best wel apart.

Waar je misschien zou denken dat het beboeten van hands-on bellers in het verkeer hier een belangrijke bijdrage aan levert is het toch vooral de schaamte die de rijdende bellers ondervinden als ze door andere weggebruikers ‘scheef’ worden aangekeken en met wegwerpgebaren worden ‘begroet’.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 58% van de automobilisten zich in hun beslissing om niet meer hands-on te bellen laten beïnvloeden door de afkeurende reacties die ze in het verkeer krijgen van medeweggebruikers. Daarentegen maakt maar 38% zich druk over een eventuele boete.Gerelateerde links:
Controle op bellende fietsers levert niet genoeg op
Sociale controle door een Aso!
De gevaren van handsfree bellen
SMS verklikkers beloond met beltegoed
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.