Accessoires
11 oktober 2005 - Ron Smeets

Energieke rugzak

Stel je voor je gaat wandelen. En dan bedoel ik niet een blokje om lopen, maar lekker de bossen of bergen in. Zou het dan niet handig zijn als je je eigen portable stroomgenerator mee kon nemen zodat je iPod, GSM, GPS en zaklamp het blijven doen en je niet meer met batterijen hoefde de sjouwen?

Dat is zo ongeveer wat enkele wetenschappers van de Universiteit van Pennsylvania in gedachten hadden bij het ontwikkelen van de Energy Backpack. Door de bewegingen van degene die hem om heeft hangen wordt kynetische energie opgewekt en vervolgens in accu's opgeslagen.

Met die accu's kunnen allerlei gadgets en tools gevoed worden zonder de hulp van exerne bronnen als de zon, een stopcontact of batterijen. Een vergelijkbaar concept wordt al enkele jaren ook in o.a. Seiko Kinetic horloges toegepast.

Er is echter nog 1 probleempje met de Engergy Backpack. Hij weegt bijna 40 kilo en dat zijn heeeel wat batterijen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.