Nieuws
29 juni 2011 - Richard Otto

Eneco lanceert iPhone game: ‘Solar Shooter’

Solar Shooter is een iPhone game, ontwikkeld door  One Shoe mobile in opdracht van energielevernacier Eneco. Deze iPhone game, met een knipoog naar duurzaamheid, is sinds vandaag beschikbaar voor iPhone.

Het gebruik van mobiel (internet) neemt een enorme vlucht. Eneco gelooft dat mobiel een belangrijke rol gaat spelen in de communicatie met haar klanten. Voor Eneco is deze game een eerste laagdrempelige stap op mobiel. 

Eneco heeft voor deze app gekozen voor de iPhone iOS als platform, omdat dit het meest gebruikte apparaat is op het gebied van mobiel internet en applicaties zoals games. Het concept van de applicatie is met een dikke knipoog gerelateerd aan de dienstverlening van Eneco, namelijk het leveren van duurzame energie.

In de game zelf wordt de hoofdrol gespeeld door de fictieve Mr. Watson, de uitvinder van elektriciteit.In de game is de fictieve Mr. Watson uitvinder van elektriciteit. Hij merkt op dat hij zijn monopoliepositie hierop echter aan het verliezen is. Aan wie? Aan ‘Sunny Solar’, het zonnepaneeltje dat elektriciteit opwekt met behulp van de zon. Sunny moet Mr. Watson stoppen, voordat hij de wereld verovert met energie slurpende apparaten. Mr. Watson geeft zich niet heel snel gewonnen. Hij stapt in zijn vliegtuig en laat diverse apparaten, de zogenoemde ‘enemies’ van Sunny, vanuit zijn vliegtuig naar beneden vallen. Na deze korte introductie kun je de game gaan spelen.

Het verhaal speelt zich af in een huis en als speler ben je het karakter ‘Sunny Solar’. Sunny moet diverse levels in de vorm van een woonkamer, badkamer en keuken doorlopen. In elke kamer moet je weer diverse sublevels spelen die van een niveau 1 tot en met 10 steeds moeilijker worden. In iedere nieuw level komen er andere apparaten naar beneden die Sunny met de ‘Solar particles’ kapot moet schieten. Sommige apparaten laten na het kapot schieten een object vallen. Er zijn zes verschillende objecten binnen de categorieën 'power-up' en 'power-down'. Objecten onder de categorie 'power-up' geven Sunny een positief effect waardoor Sunny bijvoorbeeld twee solar particles kan schieten. Objecten onder de categorie 'power-down' geven Sunny een negatief effect waardoor de schietkracht van Sunny bijvoorbeeld minder wordt. Het is uiteraard de bedoeling om de positieve objecten te pakken en de negatieve objecten te ontwijken.

Als je genoeg punten weet te scoren kun je Sunny Solar een upgrade geven voor extra schietkracht. Hierdoor kun je de apparaten verderop in de game gemakkelijker uitschakelen. De shop voor de upgrades is te vinden in de gang van het huis. De game is te bedienen door Sunny Solar met je vinger van links naar rechts te bewegen. Door met je vinger op Sunny Solar te tikken kun je meerdere malen achter elkaar schieten.

Uiteindelijk is het streven om met zo min mogelijk schoten alle kamers en levels uit te gaan spelen. Je score wordt bepaald op nauwkeurigheid en de behaalde punten, waar er weer bonus punten behaald kunnen worden door je nauwkeurigheid van schieten. Gebruik dus zo min mogelijk energie van Sunny om Mr. Watson en zijn apparaten te verslaan!

Over de auteur: Richard Otto