Nieuws
29 augustus 2011 - Ron Smeets

Eén tablet en 9 smartphones in de volle zon en binnen getest

Dat displays van smartphones en tablets in de volle zon soms wat moeilijk afleesbaar zijn is al lang geen nieuws meer. Ondanks de steeds beter wordende schermen (S-LCD, Super AMOLED, Nova, Super AMOLED Plus, Clear Black etc), blijft het gebruik van een smartphone en tablet in de felle zon nog altijd een uitdaging.

OK, misschien dat wij daar de afgelopen zes weken, gezien de vele bewolkte en regenachtige dagen daar niet zo veel last van gehad hebben, maar toch. Mijn favoriete Captain Bertorelli van HDBlog maakte onderstaande vergelijkende video waarin de dsiplays van negen smartphones en één tablet in de volle zon bekeken worden.

Kijkend naar de overzichtfoto hierboven (screenshot na ongeveer 2m20 in de video) dan komen vooral de iPhone 4 en de Samsung Galaxy SII er niet zo best van af, maar je moet toch echt de hele video bekijken om een beetje een goed oordeel te kunnen vormen. Heeft ook te maken met de ligging van het toestel t.o.v. de camera etc. Alle toestellen hadden dezelfde achtergrond (op de iPhone 4 na) en de brightness stond op 100%. Behalve de test in de zon hebben ze de toestellen ook buiten in de schaduw van een boom en binnen naast elkaar gelegd. Wat mij betreft is de LG Optimus Black de winnaar in de zon, de Samsung Galaxy S II wint het in de schaduw van een boom en binnen levert wat mij betreft ook de Optimus Black het beste beeld.

http://www.youtube.com/watch?v=GIdOsC5DtDE

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.