Nieuws
06 oktober 2010 - Ron Smeets

Eén mobiel nummer voor de hele familie

In Zweden heeft '3' een nieuwe dienst in het leven geroepen, 3Hemnummer Familj (wat zoveel betekent als '3Thuisnummer voor de Familie') die het voor gezinnen mogelijk maakt om met één mobiel nummer allemaal tegelijk bereikbaar te zijn.

De gezinsleden krijgen in dat geval, naast hun gewone mobiele nummer, ook de beschikking over één nummer dat ze aan vrienden, familie of anderen die hun willen bellen kunnen geven. Vervolgens hebben ze de keuze uit drie opties.

Bij de eerste optie zullen, als het nummer gebeld wordt, alle toestellen van de gezinsleden gelijktijdig gaan rinkelen. Diegene die het eerst opneemt voert vervolgens het gesprek. De tweede optie is dat de toestellen van de famillieleden na elkaar over gaan. Als de eerste niet opneemt binnen een bepaalde tijd, dan wordt automatisch het tweede nummer opgeroepen, dan het derde, enzovoort. Bij de laatste optie krijgt de beller eerst een voice bericht waarin hij de keuze krijgt om aan te geven welk gezinslid hij wil bereiken. De service is niet gratis maar ook niet echt duur, het kost €7,50 (69 Zweedse Kronen) per maand.

De eerste optie lijkt mij eerlijk gezegd niet echt handig. Iedereen ziet dan dat ze gebeld worden maar als je te laat bent blijf je achter met de nodige nieuwschierigheid over wat de beller nu wilde weten of vertellen, en aan wie ;-) Verder lijkt het mij wel een handige service, toch? Wat vinden jullie ervan? Via (Zweeds)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.