Nieuws
14 juli 2008 - Ron Smeets

Eén miljoen iPhone 3G's in drie dagen

Na de introductie van de eerste iPhone duurde het 74 dagen voordat er één miljoen exemplaren over de toonbank gegaan waren. Natuurlijk was dat exemplaar toen alleen nog in de VS te koop.

De introductie van de iPhone 3G in 21 landen gelijktijdig heeft ervoor gezorgd dat de grens van 1 miljoen al na drie dagen overschreden is.

Ook de lancering van de App Store heeft een behoorlijk succesvol eerste weekend meegemaakt. Zondag waren al meer dan 10 miljoen applicaties gedownload. Hoeveel procent daarvan gratis was is niet bekend gemaakt.Gerelateerde links:
1 Miljoen in 74 dagen
Vier miljoen iPhones in 200 dagen
270.000 iPhones en gerelateerde producten
iPhone vanaf vrijdag 11 juli om 09u30 te koop
Eerste indruk van de iPhone 3G (UPDATE 15u35)
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.