Accessoires
17 september 2014 - Ron Smeets

Eén keyboard voor Windows, iOS en Android

Bij het zien van Microsoft's universele mobiele toetsenbord dacht ik zelf meteen; "Ja, dat is handig!" Ik gebruik doorgaans inderdaad zowel Android, iOS en Windows Phone toestellen en tablets. Maar meteen daarna dacht ik ook; "Maar wie doet dat nog meer?"

Ofwel, het is bijzonder aardig bedacht door Microsoft. Zeker ook vanwege de selectieknop waarmee je het toestenbord in een 'klik' geschikt maakt voor een toestel van een ander OS. Ik denk echter niet dat dit accessoire om die reden veel verkocht gaat worden, toch?

Hij is wel erg compact. Dat is nu wel weer een goed argument wanneer je een los toetsenbord koopt. Evenals de bereikbaarheid van de toesten en of het 'lekker tikt'. Ow, en de prijs maakt voor velen natuurlijk ook een wereld van verschil uit. Deze van Microsoft kost 80 dollar, maar het is nog niet bekend of we hem ook in de Nederlandse en Belgische winkels mogen verwachten.

Een korte videodemo:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.