Toestellen
04 mei 2008 - Ron Smeets

Emporia's seniorenmobieltjes nu ook in Nederland

In Duitsland en Oostenrijk, het thuisland van Emporia, zijn de speciale seniorentoestellen van deze fabrikant al een tijdje te koop.

Sinds kort is de Emporia Life echter ook in Nederland te koop bij diverse (online) verkooppunten. De prijs van het toestel ligt op 199 Euro.

Behalve de grotere toetsen en dito lettertype op het display hebben de toestellen van Emporia nog andere functies die speciaal voor de oudere mobiele beller ontwikkeld zijn.

Zo wordt gebruik gemaakt van speciale luidsprekers met een lage resonantie-frequentie voor bellers met een gehoorapparaat en heeft het toestel een 'panic-button' waarmee in geval van (medische) nood automatisch om hulp gevraagd kan worden. Deze rode knop bevindt zich op de achterzijde van het toestel en is, toepasselijk, voorzien van een hart (zie ofbeelding hieronder)

Emporia verwacht in Nederland dit jaar zo'n 50.000 toestellen te verkopen. Op een doelgroep van zo'n 2.3 miljoen (het aantal 65 plussers in ons land) lijkt dat best haalbaar. "Onze gebruikersvriendelijke mobiele telefoons zijn speciaal voor hen gemaakt", aldus Eveline Pupeter-Fellner, bedrijfsleidster van Emporia.

Het enige gevaar zit hem natuurlijk in het feit dat er ook heel veel 65 plussers zullen zijn die zich nog te jong (van geest of lichaam) voelen om met een dergelijk toestel gezien te worden.Gerelateerde links:
Emporia denkt ook aan de oudere bellers
Japanse GSM voor senioren
Nieuwe simpele Sagem voor Vodafone
NTT Docomo's senioren GSM
Speciale telefoons voor senioren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.