Toestellen
28 februari 2013 - Ron Smeets

Emporia; simpele senioren mobieltjes worden socialer

Ik heb al jaren een haat-liefde-verhouding met Emporia. Zelf geloof ik niet (meer) in het concept dat oudere mobiele bellers, volgens Emporia begint die categorie al bij 50-plus, op zoek gaan naar dit soort simpele toestellen. Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar van de 'bekende merken' en senioren krijgen ook steeds meer affiniteit met smartphones, socale netwerken en dergelijke.

Daarom denk ik dat de Emporia doelgroep zich echt beperkt tot hoogbejaarden en oudere mensen die ietwat meer hulp behoeven in hun dagelijks leven. De ontwikkeling dat je met Emporia toestellen nu ook de facebook foto's van kinderen en kleinkinderen kunt zien, via EmporiaME, is misschien wel een aardige toevoeging, maar meer ook niet. Een korte impressie en demovideo van Emporia op het MWC.

http://www.youtube.com/watch?v=rgnm1yBQEY4
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.