Toestellen
22 oktober 2009 - Ron Smeets

Emporia seniorentelefoon nu ook in T-Mobile shops

Vanaf nu kunnen oudere mobiele bellers ook terecht bij T-Mobile voor een senioren mobieltje. De EmporiaTALKpremium is vanaf nu namelijk daar te koop.

Het thema van de senioren mobieltjes is hier al meerdere keren aan bod gekomen. Toestellen die über simpel te bedienen zijn, met grote toetsen en een helder display met grote letters, speciaal voor de oudere mobiele bellers hebben, volgens mij, zeker een toekomst. Echter, zoals ik ook al vaker geschreven heb, de 55 plussers die echt toe zijn aan een Emporia hebben meer behoeften dan alleen bovenstaande specs.

Daarmee bedoel ik dat het goed zou zijn wanneer ze het toestel compleet werkend uit de doos zouden kunnen halen. Nu moet de koper namelijk zelf de accu en simkaart installeren, nummers invoeren etc etc. Dat kan beter! Bovendien denk ik dat Emporia het toestel zelf ook nog eenvoudiger kan maken. Zo kun je nu nameliijk in het instellingen menu teveel zaken zelf regelen. Iets dat volgens mij juist voor de oudere gebruikers helemaal niet nodig is.

Natuurlijk snap ik ook wel dat de meeste senioren die een mobiele telefoon krijgen daarbij door hun kinderen of het winkelpersoneel geholpen worden bij het instellen en de eerste uitleg voor het gebruik, maar dan kun je ze, mits ze nog goed kunnen zien, ook een eenvoudige Nokia, Sony Ericsson of Samsung geven, is mijn stelling. Als een fabrikant als Emporia zich wil onderscheiden op het gebied van senioren mobieltjes, dan moeten ze volgens mij ervoor zorgen dat een toestel zonder gebruikshandleiding (met bv. een eenvoudige installatie wizzard tijdens het eerste opstarten) vanaf het eerste moment door iedere non-techneut te gebruiken is, toch? emporiaTALKpremium-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.