Nieuws
15 februari 2010 - Ron Smeets

Emporia komt met een robuust en een stijlvol seniorentoestel

Emporia is niet echt groot in Nederland, althans nog niet, want met de introductie van de ELEGANCE en SOLID probeert de Oostenrijkse fabrikant van senioren iets van haar oudbollige imago van zich af te schudden. Zo op het eerste gezicht zien beide toestellen, maar toch vooral de ELEGANCE, er al een heel stuk beter uit dan hun voorgangers.

Met de introductie van de Emporia SOLID duikt de fabrikant bovendien op het segment van de robuuste mobieltjes die tegen stof, water en een stootje kunnen zoals de Nokia 3720 en de Samsung B2100, maar dan met grote toetsen.

Een andere duidelijke verbetering die Emporia met de introductie van deze twee nieuwe seniorenmobieltjes laat zien is het verbeteren van de prijs/kwaliteit verhouding. De ELEGANCE krijgt namelijk een adviesprijskaartje van slechts 129 Euro (zonder abonnement). De SOLID is met een adviesprijs va 199 Euro wel weer iets duurder, maar die kan dan ook meer hebben en zou dus ook langer mee kunnen gaan ;-)

Verder blijven het natuurlijk eenvoudige toestellen, zonder al te veel poes pas, om het de seniore mobiele beller niet al te moeilijk te maken. Daarvoor zijn de Emporia toestellen immers ooit ontworpen. Een hele verbetering is overigens wel de aanwezigheid van een OLED display in beide toestellen. De monochrome LCD in de oudere versies was zeker goed te lezen, maar OLED is toch net weer iets moderner en is, bij gebruik van het juiste (grote) lettertype, minstens net zo goed leesbaar.

De Emporia ELEGANCE ligt nog voor deze zomer (Q2 2010) in de winkels. Op de SOLID zullen we enkele maanden langer moeten wachten. Die komt namelijk pas in Q3 op de markt. De specs van beide toestellen:

Foto's: Emporia-SOLID-a Emporia-ELEGANCE-a Emporia-Elegance-Front-a Emporia-Solid-Front-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.