Toestellen
11 januari 2012 - Ron Smeets

Emporia CLICK en SOLIDplus van dichtbij bekeken (video)

Emporia, de fabrikant die telefoons maakt voor de 'oudere' mobiele bellers, heeft op de CES twee nieuwe seniorentoestellen gepresenteerd; de EmporiaCLICK en de EmporiaSOLIDplus.

De 'CLICK" is een clamshell model en de SOLIDplus heeft, zoals de naam al doet vermoeden, net als zijn voorganger, de SOLID, ietwat robuustere specs. Die is namelijk IP67 gecertificeerd en kan dus tegen vallen, stof en water.

Verder zijn beide toestellen voorzien van de bekende eenvoudige UI, grote knoppen en een scherm waarop de meeste 80-plussers alles kunnen aflezen zonder een loep nodig te hebben ;-) Overigens is dat nog geen garantie dat elke senior een Emporia snel, en zonder hulp, onder de knie kan krijgen, zoals deze video uit 2009 al bewees ;-) Hieronder staan twee hands on video's van de nieuwe Emporia's.

De EmporiaCLICK:

De EmporioSOLIDplus:

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.