Nieuws
27 januari 2006 - Ron Smeets

Emoticons gepatenteerd door Cingular

De Amerikaanse Telco Cingular heeft het patent weten te bemachtigen op het gebruik van Emoticons in mobiele telefoons.

Hoe ze dit precies voor elkaar hebben gekregen is nog een raadsel, maar het betekent wel dat ontwikkelaars en bedrijven die vanaf nu applicaties maken waarin Emoticons gebruikt (kunnen) worden formeel toestemming zullen moeten vragen aan Cingular en daar waarschijnlijk ook royalties voor zullen moeten gaan betalen.

Of de Telco ook zal proberen om, in navolging van NTP, 'overtreders' met juridische procedures tot betalen te dwingen is nog maar de vraag, maar het is natuurlijk niet vreemd dat bij velen, zeker in de VS, de angst hiervoor zal groeien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.