Accessoires
28 september 2009 - Martijn Derks

EMO, de eerste echte "levende" emoticon

Van het bedrijf IM smiling ontving ik de EMO. Ik heb de EMO nu enkele dagen in gebruik en moet zeggen het is een leuke toevoeging aan MSN, het maakt het geheel wat dynamischer.

De EMO is een kleine gadget die je naast je pc zet en via USB aansluit. Je installeert via de site een klein stukje software en je kunt aan de slag met EMO.

Krijg je via MSN een emoticon gestuurd dan zal EMO hierop reageren, door bewegingen danwel geluiden voort te brengen. Zie de video aan het eind van deze post om een goed idee te krijgen van de werking. Er is echter een nadeel aan de EMO, na het installeren van de software zal al het geluid via de EMO lopen. Dit is echter makkelijk weer te wijzigen in in je geluidsinstellingen. De oorzaak hiervan zit niet in de EMO, Windows staat je maar één standaard geluidsapparaat toe. Ook mensen die geen EMO hebben kunnen de software gebruiken, zodat je de geluiden die de EMO zou maken kunt horen. De bewegingen zul je zien doordat er een virtuele EMO op je scherm zichtbaar word. Je kunt ook clipjes maken en deze naar je vrienden sturen.

De EMO is een leuke gadget die in mijn ogen bedoeld is voor de ´jongere` gebruikers van MSN. Ik moet toegeven dat ik er wel van geniet, maar hem ook wel eens even uitzet omdat ik van alle geluiden soms gek dreig te worden. Maar goed dit is erg persoonlijk.

Persbericht

Niet minder dan 2 miljard emoticons per maand worden er in Nederland gebruikt in Messenger gesprekken.  Vooral  jongeren (meer dan 75% gebruikt Messenger) zijn er gek op. Maar hoe  leuk die  ronde, gele gezichtjes ook zijn, ze blijven virtueel. Daarom introduceert het Nederlandse IM smiling nu de EMO – de eerste ‘echte’ levende emoticon. De EMO is niet virtueel - hij praat lachend; scheldt boos; en huilt treurig.

De EMO is geel, 10 cm hoog en staat naast je PC en is verbonden via USB. EMO reageert op  emoticons die via Windows  Live Messenger  (‘MSN’) ontvangen worden en beeldt clipjes uit die  vrienden sturen, zoals moppen, liedjes, liefdesverklaringen of een welgemeende rake opmerking.   Daarbij maakt EMO geluid en beweegt z’n mond, ogen en wenkbrouwen wat het chatten een  compleet nieuwe, tastbare dimensie geeft. Met de ingebouwde microfoon kunnen zelf clipjes opgenomen en via Messenger verstuurd worden. Voor mensen die de echte EMO nog niet hebben is er een gratis software versie te downloaden op youremo

Microsoft dan dit jaar het 10-jarig bestaan van Messenger viert, ziet EMO als een welkome aanvulling. “Het  feit  dat  EMO  reageert  op  emoticons  en  je  zelf  clips  kunt  opnemen  en  naar  je  vrienden versturen  maakt  het  gebruik  van  Windows  Live  Messenger  alleen  maar  leuker.”,  aldus  Derk Wagelaar, Online  Business Group  Lead  bij Microsoft Nederland.  “De  EMO  is  gemaakt voor  de meer dan 6 miljoen Messenger gebruikers in Nederland. Vandaar dat wij besloten hebben actief te helpen bij de lancering van EMO”. 

Kijk op www.youremo.com voor verkoopadressen.                                                                    In Nederland geldt de speciale introductieprijs van € 29,95.

http://www.youtube.com/watch?v=_4GSEOF4PYM

Over de auteur: Martijn Derks