Nieuws
06 oktober 2005 - Ron Smeets

Eminem start rechtzaak tegen ringtones

Rapper en 'blondie' Marshall Mathers (aka Eminem) is een juridische procedure gestart tegen een vijftal ringtone-boeren om het (soms zelfs illegaal) verkrachten van zijn songs als ringtone een halt toe te roepen.

De rechtzaak is ingediend bij een lokaal gerecht in zijn thushaven Detroit. De eis is dat justitie de bedrijven gaat verbieden om nog langer songs van Eminem als rintone te blijven verkopen.

Daarnaast heeft de rapper ook aangekondigd stappen te zullen nemen tegen de Karaoke bedrijven die verzuimen om de rechten te betalen voor het gebruik van zijn nummers.

Even recupereren: Eminem, de voormalige dakloze criminele blanke loser uit een achterbuurt in Detroit en rijk geworden doordat radiozenders, ringtone-boeren en vals zingende Japanners zijn songs gingen en bleven draaien, kopen en zingen, gaat nu ineens de legale fatsoensrakker uithangen.

Ben ik de enige die hier een raar gevoel bij heeft ?!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.