Nieuws
13 april 2006 - Ron Smeets

Emblaze introduceert eerste gratis push mail service

Met de release van Emoze heeft softwareontwikkelaar Emblaze de eerste stap gezet op de weg die moet leiden naar gratis secure push email diensten voor iedereen en any device.

Dat klinkt redelijk voorbarig en pretentieus, maar ze zijn er bij Emblaze van overtuigd dat ze het voor elkaar zullen krijgen.

Emblaze is daarmee de eerste aanbieder ter wereld die zegt gratis secure push-mail en PIM diensten te gaan aanbieden en dus in potentie een gevaarlijke concurrent voor RIM's Blackberry en andere vergelijkbare aanbieders van betaalde push-mail diensten.

Emoze Personal Edition werkt vooralsnog alleen op PDA's en Smartphones die voorzien zijn van Microsoft PocketPC of Symbian operating systemen zoals de Nokia 6680, maar binnen enkele maanden zal Emoze op vrijwel elk toestel kunnen functioneren.Gerelateerde links:
LogicaCMG lanceert Push Email voor operators
Vodafone komt met eigen 'BlackBerry' dienst
Blackberry mail op de Palm Treo 650
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.