Nieuws
14 november 2006 - Ron Smeets

Emails dicteren aan je mobiele telefoon of PDA

Als het aan V7 Technologies ligt, dan worden we binnenkort verlost van die krampachtige minitoetsenborden voor het intypen van Emails op een BlackBerry, PDA of Smartphone.

Begin volgend jaar introduceert de Engelse softwareontwikkelaar namelijk de Yodal Mail Service waarmee het mogelijk wordt om Emails aan je Smartphone te dicteren.

De software herkent de gesproken tekst en zet die niet alleen om in tekst, maar giet hem meteen in emailformaat. Het enige dat je daarna nog met de hand moet doen in het adres van de geadresseerde(n) toe te voegen en op ‘Verzenden’ te klikken.

V7 Technologies maakt voor de stemherkenning binnen Yodal Mail Service gebruik van software van SpinVox. Hopelijk werkt die goed genoeg om vervelende en generende ‘interpretatiefouten’ te voorkomen.Gerelateerde links:
Het nieuws op je mobiel gelezen door een aap
Slechtzienden GSM van LG
SMS toestel voor blinden
Doven ontvangen voicemails per SMS
Samsung's Speech to Text GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.