Nieuws
19 december 2011 - Ron Smeets

Elop: "Nokia HQ blijft in Finland"

Sinds de top van Nokia (CEO en RVB) grotendeels uit Amerikanen bestaat gaan er al geruchten dat de Finse fabrikant haar hoofdkantoor in Espoo wel eens zou kunnen gaan verruilen voor een kantoor in de VS.

Welnu, Stephen Elop heeft die geruchten dit weekend, in een gesprek met de Finse TV zender YLE, naar het land van de fabelen verbannen.

Letterlijk zei Elop: "Zo lang ik CEO ben zal ons hoofdkantoor in Espoo blijven. Dat is ons thuis". De geruchten over een eventuele verhuizing naar de andere kant van de oceaan waren de afgelopen maanden steeds sterker geworden, met name door de (vele) reorganisatieplannen en ontslagen die door Elop aangekondigd zijn. Dat zorgde ook voor een groeiende angst onder de Finse werknemers van Nokia in Espoo. Welnu, die angst lijkt nu dus ongegrond en laten we eerlijk zijn, Nokia is 'geboren en getogen' in Finland. Een verhuizing naar de VS, 146 jaar na de oprichting, zou ook wel erg rigoreus zijn, toch? 

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.